måndag 27 maj 2013

SDHK utställning på Tunavallen den 19/5

Ber om ursäkt för lång frånvaro, har jobbat massor och däremellan har vi skruvat i bilen eller varit utomhus. Ska bli bättre på att uppdatera ;)

Medan vi har varit frånvarande har vi varit på våran första officiella utställning. Det var i Luleå på Tunavallen den 19/5 och det var SDHK (Svenska Dvärghund Klubben) som höll i den.
Elvis och jag gick för sista gången i valpklass då han var en dag ifrån att gå bland unghundarna. Jag är väldigt nöjd med Elvis prestation, och då särskilt när han skulle klämmas och kännas på uppe på bordet. Han stod mer stilla än han gjorde på första utställningen och domaren såg ut att uppskatta hans uppförande. Han rörde sig rätt bra i ringen, dock var han lite väl intresserad av marken ibland ;) Så vi får jobba på att få upp hans nos från marken. Han stod bra inför bedömningen och allt som allt gick det över förväntan.
Vi blev placerade som nr 2 av 4 stycken hanvalpar, dock blev det ingen rosett denna gång. Domaren tyckte att han rörde sig väldigt fint men han var dock lite för smal vilket vi ju var medvetna om så det kom inte som någon överraskning att vi inte gick vidare. Här kan man läsa domarens kritik.

Elvis kritik (Domare Kurt Nilsson)
Elvis & matte övar i det nya snygga kopplet (fotograf Camilla Hansson)
Kammad & klar just innan det blev våran tur :)
Mattes lilla pälsmonster <3
Elvis hade fin kontakt i ringen (fotograf Camilla Hansson)
I väntan på domaren, mycket duktig på bordet :)
Fina fina Elvis <3 (fotograf Camilla Hansson)
  Allt som allt var det en trevlig och lyckad dag :) Bägge mina systrar och sambon följde med så vi fikade, umgicks och pratade hund större delen av tiden. Dock så lyckades både sambon och jag bränna oss i den strålande solen, så nu har jag börjat kika på utställningstält.

Elvis kullsyster Beatrix och våran uppfödare Camilla Hansson gick även dem i ringen och domaren öste lovord över henne. Hon blev en solklar 1:a i tikklassen med Hp. Hon blev även BIR valp och senare även BIS 2. Stort grattis till dem! :)) Jättefina var dem, en riktig förebild att försöka ta efter ;) Det syns att Bea brås på Ada som även hon älskar att springa vänstervarv.
 
Camilla & Norrtussarnas BeaTrix The Beauty BIS2      
Nu ser vi fram emot nästa utställning som troligtvis blir i juli.
Ha det gott! :)

2 kommentarer:

  1. Underbara ni :) Ni var jätteduktiga och fina i ringen och jag är så stolt över er båda - BRA JOBBAT!

    SvaraRadera