måndag 19 augusti 2013

Överkalix nationella utställning 17/8

Kort sagt kan man väl säga att helgens utställning verkligen blev lyckad! Elvis charmade domaren totalt och gick bättre än han någonsin gjort. Matte var SÅÅ stolt! <3

Vi gick in som ensam juniorhane, och trots regn och blåst så gick vi med en väldigt bra kontakt, kan det bero på gott godis eller mattes ändrade inställning? ;) Hade nämligen bestämt mig för att jag inte skulle vara ett dugg nervös, nu skulle vi ha roligt! Och eftersom pälsen är lite sliten just nu så känner jag inte något krav att vi ska jaga priser :)

Nåväl, tillbaka till ringen ;) Vi gick ensamma in, Elvis ställde upp sig fint och stod riktigt bra. Sedan tog vi oss ett vänstervarv, han gick som en dröm med sin härliga attityd. Upp på bordet och pussa på domaren som blev lite kär tror jag ;)) Inga problem med att stå kvar och bli klämd på, visa tänderna var heller inga problem. Domaren var väldigt trevlig och mjuk i händerna och på rösten - superbra :) Sedan fick vi åter igen ta ett varv och sedan gå fram och tillbaka innan vi ställde upp oss framför domartältet. Kollade på bilderna och man ser där att domaren hade ett litet leende på läpparna när hon tittar på Elvis så redan där kan man förstå att hon gillade honom. Och mycket riktigt! Elvis knep sitt första excellent och ett ck! LYCKA! :D Både jag och uppfödaren Camilla tjöt i högan sky :D Tror till och med jag kunde ana en liten tår i ögonvrån på henne ;))

Eftersom vi fick en förstaplacering i juniorklassen fick vi pröva lyckan i ringen ännu en gång, tillsammans med ett par championhanar och några som var på jakt efter cert för att bli champion. Vi fick börja med att ställa upp, Elvis stod fint åter igen. Sedan ett varv runt, med Elvis i spetsen. Ställa upp sig igen, domaren byter plats på oss och dem som gick som tvåa (en tjusig hane, Pelvix Prince Othello "Strix" som redan satt på 2 cert). Vi fick gå ännu ett varv och sedan hann vi knappt ställa upp oss innan domaren gjort sitt val. Strix BH1 med cert, vilket betyder att han blev svensk champion. Viskade ett grattis till hans ägare Pelle :) Och sedan så blev Elvis BH2 med reserv-cert! Helt chockad men såklart väldigt väldigt glad! Hör ett tjut från uppfödaren åter igen och får en bamsekram innan det är deras tur i ringen :)

Vilken dag det blev! Elvis BH2 med r-cert. Camillas tjejer Ada (Elvis mamma) BT2 med cert, (kullsyster) BeaTrix BT4, Annikas snygga championkille Dexter BH4. Grattis till fina resultat! :)

Slänger in Elvis superfina kritik här också ;)
 "Vacker junior, med utmärkta proportioner och vinklar, mycket utstrålning, vackert huvud, kompakt, borde ha en mycket spännande framtid"


Nu ska jag ta det lugnt och mysa med lilltrollet framför tvn en stund och sedan blir det kvällspromenad :) På lördag så är det dags för utställning igen, den här gången i Luleå. Funderar även på att anmäla oss till inoffen i Boden på söndag men jag har inte riktigt bestämt mig. Blir en roligt helg iallafall!

Ha det gott! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar