torsdag 24 januari 2013

Myggan & passivitet

Igår var jag och lilltrollet på vaplkurs i Piteå. Vi fick nu äntligen träffa alla valparna och deras familjer. Massa söta busfrön var det och Elvis visste inte riktigt om han tordes hälsa först men sen satt han och gnällde då han var tvungen att sitta stilla och inte fick hälsa, vårat lilla gullhjärta ;)

Valparna fick igår träna självkontroll och passivitet, medan vi mattar och hussar fick lära oss hur man kan lära in en "av-och på-knapp" med hjälp av bus :) Väldigt lärorik lektion för oss bägge och bra träning för Elvis som ju är lite försiktig med andra hundar. Nu får han träffa valpar som skäller, som är lite framfusiga, som är lite rädda och även de som är mindre än honom :) Lite mångfald med andra ord ;) Det är kul att se att lilltrollet har börjat bli lite tuffare, han behöver fortfarande lite tid på sig innan han bestämt vad han tycker men han är ju ändå nyfiken och vill fram efter ett tag.

Nu börjar våran ju även första utställningen närma sig med stormsteg, bara två dagar kvar :) Ikväll har vi borstat päls, klippt klorna och plockat lite öronhår (vilket inte var uppskattat!) och imorgon ska det kammas och borstas igenom ordentligt innan det ska klippas tasshår och duschas :) Han kommer att bli så snygg <3

Nu ska vi fortsätta att mysa framför tvn och vänta på att husse ska sluta jobba :)
Ha det gott! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar