torsdag 14 mars 2013

Två av tre

Vet inte om jag har skrivit förut om Elvis tandömnsning, men här kommer det iallafall :)
Han var ganska sen med att få full uppsättning mjölktänder, tror att han var drygt 3 månader innan alla hade kommit upp. Han började byta ut tänderna vid jul och de gick rätt fort till att börja med.

De övre hörntänderna lossnade för ca en månad sedan, några av kindtänderna har jag hunnit hjälpa han ut med då dem var lösa men stack honom i tandköttet men sen har det inte hänt så mycket. Vi har pillat och kampat men en av framtänderna vägrade släppa trots att den ordinarie tanden kommit upp. De två nedre hörntänderna har suttit som bergen hur mycket bus och ben vi än försökt med. Ringde därför Öjebyns Djurklinik tidigare i veckan och bokade en tid för undersökning, fick veta att ifall det blir aktuellt med operation så är det åtminstone 3 veckor bort... Hon sa dessutom att dem inte tar ut några tänder förrän dem nya börjat komma upp.

Så vi bokade in en undersökning så får vi se när den börjar komma tänkte jag, dock så när vi kollade munnen två dar senare så ser vi att dem nu börjar komma i hastig fart :))

Så idag tog jag fram en gammal leksak som har varit till god hjälp med att då dem andra tänderna att lossna ;) Leksaken är hemmagjord av en av husses strumpor, perfekt att kampa med :) Så matte och Elvis busade rejält idag och vips så släpper en hörntand (yes!!!) och kort därefter kommer den andra utfarandes. Jag kontrollerar för att se så tänderna inte är trasiga men det ser ut som allt har kommit ut, så om vi har tur släpper även den sista mjölktanden så vi kan avboka tiden i Öjebyn :)

Lite märkligt hur fort det kan förändras i munnen på valpar/unghundar, vi kikade i helgen och då satt hörntänderna stenhårt och det fanns inte en skymt av några nya. Så när vi tittar två-tre dagar senare så börjar vi se två små "bulor" i tandköttet och nu ytterligare två dagar senare har dem redan brutit igenom och mjölktänderna är borta. Så det kan gå ;)

Ha det gott! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar